Foto: Lisa Rostoen, (Fotografix Studios)

Tvillingforeningen holder seg faglig oppdatert på temaet flerlinger, vi utgir litteratur, veileder foreldre, besteforeldre og fagpersoner i førstelinjetjenesten. 

Helsesykepleier og helsestasjon

De første nybakte tvilling- og flerlingforeldre møter etter tiden på barsel, er dere på helsestasjonen. Å være nybakte foreldre til tvillinger eller flerlinger er annerledes enn å være nybakte foreldre til en baby. Selv om begge foreldrene er hjemme den første tiden, er det likevel uvant å ta vare på to eller flere babyer samtidig. Det er viktig at tvilling- og flerlingforeldre opplever at de blir ivaretatt og at deres unike utfordringer og bekymringer blir møtt med forståelse og kunnskap.

Tips til artikler på vår nettside: 

Bedre barselomsorg

Effekten av økt permisjon

Rettigheter og behov for tvillinger og flerlinger

Mental helse er viktig

Når det verste skjer

Tvillingforeningen er her for råd og veiledning til alle som trenger det, både foreldre og dere på helsestasjon. Foreldre kan benytte vårt veiledningstilbud, dere som jobber på helsestasjon kan ta kontakt med oss på e-post eller telefon: 922 44 549 (mandag - torsdag)

 

Last ned vår brosjyre i pdf format

 

Kurs for ansatte i barnehager

Foto: pexels

Vi  tilbyr også kurs for ansatte i barnehager (og skoler), dette er noe både foreldre og ansatte i barnehager etterspør, slik at tvillinger får den beste hverdagen også i barnehagen.

Kurset kan gjennomføres med fysisk tilstedeværelse eller som digitalt møte, det avhenger av hvor barnehagen er plasser i landet, og om barnehagen ønsker å dekke reise utgifter i tillegg til kurs kostnad, men begge deler er mulig. Mer info finner du HER

Dersom din barnehage ønsker å booke et kurs er det bare å ta kontakt med oss for avtale.

Tvillinger i skolen

Foto: pexels

Noe av det som opptar tvillingforeldre ved skolestart er om barna skal gå i samme klasse eller ikke.

Det er viktig å være klar over at her finnes det ikke en fasit. Det som passer for et tvillingsett, passer ikke for alle. Ved overgang fra barnehage til skole er det fint å lytte til erfaringer fra barnehagen. Men det er også viktig å lytte til foreldrenes ønsker, de kjenner tross alt sine barn best.

Etterhvert som barna blir eldre, kan de også ha egne meninger rundt om de vil gå i samme i klasse eller ikke.

Det er også viktig at skolen kjenner litt til det unike ved å være tvilling, og hvordan dette kan påvirke barna.

Tvillingforeningen bistår gjerne med både kurs for skolens ansatte og veilding ifbm. temaet, kontakt oss på e-post