Ny, norsk tvillingbok

Ny, norsk tvillingbok

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 22.08.23.

Tvillingforeningen vet at behovet for informasjon er enormt fra den dagen man får vite at man venter mer enn ett barn

Tvillingguiden, en håndbok for tvillingforeldre, er en videreutvikling av boken Dobbelt opp som først ble utgitt i 1997. Andre utgave av boken kom i 2003.

Da behovet for en ny bok om tvillinger på norsk meldte seg, ble den mestselgende tvillingboken i Danmark oversatt og tilpasset norske forhold i samarbeid med foreningen. Resultatet ble Boken om tvillinger, 0-10 år som kom ut i 2008. Dette har vært den eneste norske boken som omhandler tvillinger fra svangerskap til skolestart. 

Allerede i 2018 så foreningen et behov for en oppdatert norsk bok om tvillinger, og manuset til boken Dobbelt opp ble funnet frem. Frivillige krefter startet arbeidet med å gå igjennom og oppdatere innholdet, men foreningen hadde ikke økonomi til å sluttføre prosjektet slik at boken kunne bli utgitt.

Det var trange tider, og som vi alle vet kom det etterhvert også en pandemi. Men foreningen overlevde.

Takket være hard prioritering over flere år, og trofaste medlemmer, har  foreningen kommet inn i litt lysere tider. Igjen ble behovet for en oppdatert norsk tvillingbok tatt opp, Vi fant frem manuset som ble bearbeidet i 2018, alt innholdet er på nytt gjennomgått av Tvillingforeningen, og oppdatert i tråd med tiden vi nå lever i. Der det har vært nødvendig, har vi hentet inn faglig ekspertise fra jordmor, barnepleier og andre med spesialkompetanse. Alle som har bidratt til oppdatering av boken er selv tvillingforeldre, noe som gjør deres bidrag til boken ekstra betydningsfullt. Interne krefter har lært og gjort mye av arbeidet med bokens layout, slik at prosjektet ikke skulle bli for kostbart. Frivillige krefter med kunnskap fra bokbransjen har hjulpet til med gode råd underveis.

Endelig er  første opplag av Tvillingguiden, en håndbok for tvillingforeldre trykket opp, og vi kan tilby en oppdatert norsk bok som omhandler tvillinger, fra svangerskap til tenårene.

Med denne boken håper vi kommende tvillingforeldre finner informasjon, at ferske tvillingforeldre finner råd og støtte og at de litt mer erfarne tvillingforeldre finner tips til hvordan navigere gjennom barnehage- og skolestart og etterhvert tenårene.

Boken er en uunnværlig oppslagsbok for foreldre, men også for alle som jobber med barn, i barnehage, skole eller helsevesen,

Tvillingguiden kan bestilles i vår nettbutikk, der våre medlemmer får medlemsrabatt.

Boken kan også bestilles i din lokale bokhandel.