En helg satt av til mamma

En helg satt av til mamma

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 14.11.22. Oppdatert 30.01.23.

Hvorfor mammahelg?

Å få tvillinger (eller trillinger), er ikke det samme som å få to- tre barn tett. Først går mor igjennom et svangerskap som er et risikosvangerskap. Deretter står fødselen- og barseltiden for tur, her er det helt unike utfordringer for de nybakte tvilling- og flerlingforeldre, søvnmangel får ofte en ny betydning for tvilling- og flerlingforeldre, og det å amme og mate to eller tre samtidig er noe helt annet, bare for å nevne noe.

Etter hvert kommer småbarns årene, med hektiske morgner og foreldre som føler de ikke strekker til når barna trenger oppmerksomhet.

Det som holder oss tvilling- og flerlingforeldre gående er de små øyeblikk med glede, kjærlighet og takknemlighet.

Fedrene er kanskje flinkere til å ta en "time-out" enn mødre, og kanskje er det derfor mange mødre kjenner på en gnagende dårlig samvittighet hele tiden, og lettere brenner lyset i begge ender. Derfor tilbyr vi en helg hvor mødre kan reise bort, treffe andre mødre som opplever/har opplevd noe lignende, og dermed har stor forståelse for nettopp din hverdag. Samtidig setter vi fokus på å slappe av, lade opp og få påfyll.

Hva skjer på mammahelgen?

Mammahelgen til Tvillingforeldreforeningen har blitt en årlig tradisjon. Noen kommer tilbake år etter år, og fortsetter å komme selv etter at tvillingene har blitt voksne. Andre reiser for første gang. Noen kommer sammen med noen de kjenner, andre kommer alene. Uansett blir alle tatt inn i felleskapet denne helgen.

Mammahelgen 2022 ble arrangert på Vestlia Resort.

Foto: Bli kjent bowling

Det var, som vanlig, mulig å komme på torsdag. De som ankom på torsdag samlet seg på kvelden til bowling, og fikk også tid til å skravle litt og bli litt bedre kjent.

Foto: Bowling vinner

Fredag kveld ble mammahelgen offisielt sparket i gang med velkomst middag og evening spa.

Foto: Evening spa

Lørdagen startet med en deilig frokost, deretter var det egentid, flere samlet seg i sofaen for hyggelig prat og erfaringsutveksling.

Etter en nydelig lunsj hadde vi to foredrag, et hvor vi ble bedre kjent med Tvillingmafiaen og et foredrag med tittelten "Hjerne Spa"

Foto: Foredrag "Hjerne spa" v/Ingvild Feed

Gjennom helgen var det alltid mulig å slå seg ned i sofaen for prat, denne gangen hadde vi også med oss forfatter Kristine S. Henningsen i sofaen som nettopp hadde sluppet sin siste bok "Et siste trassig forsøk", som handler om nettopp en tvillingmamma.

Foto: Samtale i sofaen

I løpet av lørdagen var det også loddsalg til vårt tradisjonelle lotteri. Alle premier i lotteriet var sponset, bla. av flere av våre samarbeidspartnere. Alle inntektene fra lotteriet går rett til drift av TFF.

Lørdagen ble rundet av med 3 retters festmiddag og lotteri. I løpet av middagen fikk vi et skråblikk på småbarnslivet fra Kristine S. Henningsen.

Foto: Festmiddag på lørdag

Om mammahelgen

Da mammahelgen startet var arrangementet lagt til Bardøla på Geilo, da Vestlia sto ferdig flyttet arrangementet dit. Det har ved et par anledninger vært forsøkt å legge arrangementet andre steder, men det ga dårlig oppslutning, og arrangementet returnerte til Geilo. midt mellom øst og vest.

I 2023 flytter mammahelgen til Dr. Holms hotel på Geilo. Før vi tok beslutningen om å flytte til Dr. Holms har vi utforsket andre alternativer, særlig da noen har etterspurt andre steder, med nærhet til flyplass. Vi foretok en uformell undersøkelse blant våre medlemmer, hva er de villig til å betale for å få nærhet til flyplass?

Tilbakemeldingen var klar, prisnivået må holdes nede. Dermed blir prisen en avgjørende faktor når vi flytter arrangementet, mange trakk også frem at de ønsker å komme seg bort, til et sted med nærhet til til fjell og natur.

Etter å ha hentet inn pristilbud fra ulike steder, og tatt med ovennevnte tilbakemeldinger i vurderingen, sto  Dr. Holms hotel på Geilo igjen som det klare valget for mammahelgen 2023

Geilo ligger midt mellom øst og vest, det går tog fra Bergen, Oslo og Drammen. Det går også buss fra ulike steder til Geilo. De som bor lenger unna kan fly til Oslo eller Bergen, for så å ta tog, eller buss, til Geilo. Det er også parkeringsmuligheter for de som kommer med egen bil. Når vi nå flytter mammahelgen til Dr. Holms er det kun 3 minutter å gå fra togstasjonen til hotellet.

Bli med på mammahelgen 2023!

Foto: Dr.Holms hotel

Dato for mammahelgen 2023: fredag 15 september - søndag 17 september.

Valgfri ankomst torsdag 14. september.

Planleggingen rundt hva vi skal fylle mammahelgen 2023 med er allerede i gang.

En ting er sikkert, vi skal kose oss minst like mye som tidligere, kanskje enda mer. Vil du være med å se hva vi fyller helgen med; da må du melde deg på!

Priser:

Opphold med fullpensjon i enkeltrom fredag til søndag (inkl. afternoon sparkling in health area): 4950,-

Opphold med fullpensjon pr.pers. i dobbelrom fredag til søndag (inkl. afternoon sparkling in health area): 4350,-

Tilslutnings døgn torsdag til fredag  i enkeltrom (inkl. frokost og pub games): 1060,-

Tilslutnings døgn torsdag til fredag pr.pers. i dobbeltrom (inkl. frokost og pub games): 860,-

Mer informasjon og påmelding til mammahelgen 2023 finner du under september i vår kurs og aktivitetskalender