Del din tvilling/trilling historie!

Del din tvilling/trilling historie!

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 01.12.23. Oppdatert 20.03.24.

Det var en gang...

I oktober 1983 ble det arrangert et tvillingseminar på Røa. Seminaret ble arrangert av en gruppe tvillingforeldre i samarbeid med Røa Husmorlag.

Dette seminaret kom i stand ved at tvillingforeldre ønsket et felles forum for å dele erfaringer og finne støtte. På dette tidspunktet fantes det flere tvillingklubber rundt om i landet, men man savnet et felles kontaktpunkt for hele landet.

I etterkant av tvillingseminaret tok en gruppe tvillingmødre initiativ til å samle alle landets tvillingklubber under en felles "paraply", og 12. november 1984 hadde arbeidsgruppen i Tvillinghjelpen sitt første møte. Dette ble starten på det som i dag er Tvillingforeningen!

40 år!

I 2024 skal vi markere at det er 40 år siden flerlingforeldre organiserte seg og dannet et felles kontaktpunkt. 

Siden 1984 har vi hjulpet tvillingforeldre med støtte og informasjon. Vi har arbeidet for at myndighetene skal få forståelse av tvillinger- og tvillingforeldres situasjon.

Da Tvillinghjelpen i 1986 ble til Tvillingforeldreforeningen var hovedmålene: 

  • Være et støtte- og kontaktorgan for foreldre til barn født ved flerbarnsfødsel. Vi hjelper foreldre å finne hverandre, og noen til å danne lokale tvillingklubber. Vi gir informasjon om hvordan en lokal klubb kan startes og drives.
  • TFF arbeider for tvillingforeldres rettigheter lokalt og sentralt som:
    o Dobbel pappapermisjon ved fødsel
    o Dobbel svangerskapspermisjon m/lønn
    o Prioritert barnehageplass
    o Rett til husmorvikar

I dag er Tvillingforeningen fortsatt her for å gi hjelp og støtte til tvillingforeldre. Vi jobber fortsatt for å øke forståelsen av tvillinger- og tvillingforeldres situasjon. Foreningens største seier så langt var da det i 2018 ble innført 17/21 flerbarnsuker i foreldrepermisjonen. 

Del din historie

I anledning vårt 40 års jubileum vil vi ha din flerlinghistorie!

Er du forelder til flerlinger (tvillinger, trillinger eller firlinger) som nå er voksne og har egne barn, vil vi høre hva du husker best fra barnas oppvekst.

Står du midt i tenårene med flerlinger nå, del dine beste tips eller erfaringer så langt.

Er du fersk tvillingforelder, vil vi høre hvordan dere taklet nyheten om at det var to babyer på vei.

Eller kanskje du selv er tvilling, da vil vi gjerne høre fra deg også.

Alle ufiltrerte, spennende, utrolige, morsomme eller rørende historier om flerlinger fra de siste 40 årene ønsker vi å samle. De beste håper vi å kunne samle til et hefte, og et par av de aller beste historiene kan dukke opp under festdagen vår den 24. august 2024!

Skriv ned din historie/opplevelse/minne (maks 2 A-4 sider) og send til oss på e-post!

Følg med på instagram i uke 15, 2024, da kjører vi konkurranse!