Bli frivillig i Tvillingforeningen

Bli frivillig i Tvillingforeningen

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 06.12.22. Oppdatert 20.02.24.

Bli frivillig

Årets frivillighetsbarometer fra Frivillighet Norge viser at antallet frivillige øker til 58 prosent fra 55 prosent i 2021. Samtidig er det et stykke igjen til det er like mange som før koronapandemien. Undersøkelsen viser også at mange gjerne vil være frivillige, men et mindretall blir spurt om å delta. Videre kommer det frem at  over halvparten av de som ikke gjør frivillig arbeid i dag kunne tenke seg å engasjere seg for noe de er opptatt av.

Her i Tvillingforeningen måtte vi skalere ned driften til et minimum og alt av kurs ble flyttet over til digitale flater da koronapandemien ble et faktum. Selv om det fungerer utmerket og fortsette å ha våre kurs online, er det mange som etterlyser lokale treff for familier med tvillinger. For å få til å arrangere treff rundt om i landet er vi avhengig av at noen kan være foreningens "representanter" rundt om i Norge. Med undersøkelsen fra Frivillighet Norge i minne, spør vi derfor deg, ja nettopp DEG som leser dette; vil du være frivillig i Tvillingforeningen?

Hva må en frivillig i Tvillingforeningen gjøre?

Her blir veien til mens du går. Vi må rett og slett starte på nytt.

Du må ta initiativ til et treff i ditt nærområde, eller din by. Gjør det enkelt, hva med et treff i en akebakke, en lokal lekeplass eller park eller et lokalt turmål? Opprett et arrangement på facebook, be alle ta med en liten matbit og noe å drikke til seg og sine og la barna leke mens foreldrene kan slå av en prat.

Tvillingforeningen kan bidra med å informere om arrangementet, og skriver gjerne om det i det månedlige nyhetsbrevet.

Kanskje klarer du å få en kjerne av deltagere som også kan bidra litt, eller dere kan veksle på hvem som tar initiativ til å samles. Og når vi kommer til august og den nasjonale tvillingdagen 22. august 2023 klarer vi kanskje å få til flere tvillingtreff ulike steder i landet!

Meld deg nå!

Vi trenger deg!

Send oss en e-post med dine ideer også er vi i gang.

Trillinger?

Det er ikke så mange trillingfødsler i Norge hvert år, men noen er det. Vi vil være en forening også for de som får flere enn to, en del av dette er å ha en trillingkontakt, men for tiden står vi uten.  Har du trillinger og kan bidra, da kan du lese mer  her.  eller kjenner du noen som har trillinger, tips dem gjerne om å ta titt.