Møter du tvillinger i ditt arbeid?

Møter du tvillinger i ditt arbeid?

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 07.09.23. Oppdatert 07.09.23.

De som møter familier og barn gjennom sitt arbeid, vil som oftest oppleve å møte tvillinger også. Noen møter tvillinger ved et par anledninger, mens andre møter tvillinger ofte.

Uansett hvor ofte eller sjelden du kommer i kontakt med barn som er tvillinger (eller flerlinger), eller foreldre til tvillinger (eller flerlinger), vil vi anbefale at du har litt kunnskap om tvillinger og flerlinger og foreldrenes unike hverdag.

Det å ha en tvilling eller trilling er ikke helt det samme som å ha et søsken som eldre eller yngre enn deg. Som tvilling eller flerling har barna alltid hatt sitt søsken i nærheten, alltid vært på samme utviklingstrinn som sitt søsken og alltid konkurrert om den samme oppmerksomheten fra foreldrene og andre voksne.

Å bli foreldre til tvillinger eller flerlinger medfører et annet sett av forberedelser, tanker og bekymringer gjennom svangerskapet. Logistikk utfordringer og søvn mangel blir raskt en realitet, og det er ikke så enkelt som å tenke dobbelt opp av alt.

Tvillingforeningen har nå laget en helt egen informasjonsside rettet mot alle som jobber med barn og familier, du finner den HER.

Besøk også vår nettbutikk for å finne bøker om tvillinger og flerlinger, og andre produkter som kan være nyttige.

 

Alt vårt arbeid utføres med begrensede ressurser og frivillig innstas. 
Alle midler vi får inn gjennom kurs, medlemskontingent, salg av bøker o.l. går til å opprettholde og videreutvikle våre tilbud og drift av foreningen.

For kun 99,- kan du bli støttemedlem i Tvillingforeningen.
Støttemedlemmer får tilgang til vårt medlemsnett, der finnes artikler om ulike tvilling typer, tvillingers utvikling og forskning for å nevne noe, og det kommer stadig nye artikler.

 

Foto: iStock