Hva koster det å få tvillinger

Hva koster det å få tvillinger

Publisert av Trude Karlsen Molvik den 28.03.23.

Prisen ved få barn

Den 22. mars 2023 kunne vi lese en NRK artikkel som tok for seg hvor mye det koster å få barn.

Det vises til at Statens institutt for forbruksforskning (Sifo) har laget et referansebudsjett som skal vise oss kostnadene ved det  å få barn.

I referansebudjsettet er det satt opp en grunnpakke som foreldre gjerne kjøper inn før barnet blir født, prisen for denne pakken er 20.340 kroner. I denne grunnpakken inngår diverse utstyr som babyen trenger fra fødsel, slik som seng, vogn og bilstol. 

I artikkelen møter vi et par vordende tvillingforeldre som raskt har skjønt at det er mye som skal ordnes før tvillingene blir født, og at det blir en del dobble innkjøp.

Hva er prisen når det kommer tvillinger?

Med grunnpakken fra Sifo sitt referansebudsjett som utgangspunkt har vi tatt en nærmere titt på hva dagens vordende tvillingforeldre kan forvente å betale for utstyr til tvillingene.

Vi har sjekket priser i 3 barneutstyr butikker, vi har samarbeidsavtale med alle tre slik at våre medlemmer kan få rabatt på ordinære priser. Men vi har her tatt utgangspunkt i priser som er oppgitt på butikkenes nettsider. Butikkene vi har "shoppet" i er Mimmis.no, Barnas Hus og Lilleprinsen.no

Vordende foreldre ønsker gjerne å få plass følgende før barna kommer:

  • Vogn
  • Senger
  • Bilstoler
  • Stellebord
  • Kommode/klesskap til babytøy
  • Start pakke med klær (bodyer, bukser, sokker, heldresser, luer)
  • Sengetøy

Det er selvsagt mer vi kunne tatt med på listen, men som utgangspunkt burde denne listen dekke de fleste startbehov.

Ikke alle butikkene hadde alle varene vi har satt opp på listen, vi har likevel "kjøpt" mest mulig fra hver butikk. Målet her var ikke å finne ut hvilken av butikkene som er rimeligst, men hva det koster å skaffe utstyr. Vi har likevel satt oss i vordene foreldre sine sko, og forsøkt å tenke litt på pris når vi har gjort våre valg. Hver og en må selv finne ut hvilke bilstoler, hvilken tvillingvogn, hvilke senger og hvilke møbler som passer best for dem, både med tanke på funksjonalitet, plassbehov o.l.

Sengetøy (dyner, dynetrekk og laken) har vi sjekket pris på hos Princess og Kid Interiør, også hos disse butikkene kan våre medlemmer få rabatt på varer i barnesortimentet.

Hos Mimmis.no fant vi alt på listen, bortsett fra sengetøy og innhold til startpakken med klær som vi ønsket oss:

 

 

Hos Barnas Hus fant vi alt på listen, bortsett fra sengetøy:

 

 

Hos Lille Prinsen fikk vi shopet tvilling vogn, bilstoler m/base til pakkepris, stellebord og ull klær til startpakken vi ønsket oss.

 

Hos Kid Interiør fant vi alt vi trengte av sengetøy til 1998 kroner.
Hos Princess fant vi alt vi trengte av sengetøy til 1206 kroner.

Totalprisen for en grunnpakke for tvillinger blir mellom 32.000 kroner og 41.337 kroner, altså minst 11.660 kroner mer enn grunnpakken i Sifo sitt referansebudsjett.

Penger å spare

Som medlem hos oss er det fort gjort å spare inn de første årenes kontingent ved å benytte våre medlemstilbud. Merk at vi har avtaler med flere barneutstyrsbutikker enn det som fremkommer i denne artikkelen, så det er mange gode tilbud å velge i. De aller fleste av våre samarbeidspartnere har nettbutikk, slik at det er mulig å sjekke priser på nett, noe den gravide nok vil sette pris på.

Mye av det barna trenger er det mulig å kjøpe brukt, og mye på bruktmarkedet er meget pent brukt. I tillegg til finn.no finnes det også en egen facebook gruppe med brukt tvillingutstyr til salgs. Er man villig til å lete litt, er det altså fult mulig å gjøre gode kjøp også på tvillingutstyr,