Trillingsvangerskapet

De fleste vet svært tidlig at de er gravide med trillinger eller firlinger. I tillegg til et følelsesmessig sjokk kommer også mange bekymringer. Går dette bra?

Les mer »


a doctor listening to a pregnant woman's belly

Oppfølginger i svangerskapet

I denne delen skal vi se på hvilken oppfølging man får gjennom svangerskapet og frem til fødselen. Komplikasjoner for barna som et resultat av prematur fødsel kommer vi tilbake til i kapittelet: Trillinger og ekstra behov.

Les mer »


Gravid Pregnant woman weighing herself on a bathroom scale. View from above. No face. Focus on belly and hands.

Svangerskap

Opplevelsen av å få vite at man skal bli trillingforeldre er for de fleste en positiv, men dog emosjonell opplevelse. Mange oppdager at graviditeten starter som normalt svangerskap med kvalme og uvelhet. I motsetning til de ordinære svangerskapene vil ofte et trillingsvangerskap være mer intenst

Les mer »


Foreldrenes egne svangerskapshistorier

Det er vel ikke andre enn noen ganske få kvinner som kan fortelle hvordan det VIRKELIG er å være gravid med tre eller flere. Felles for de fleste er «den store overraskelsen» på den første ultralyden, kvalmen, sengeleie enten hjemme eller på sykehus, den etter hvert omfangsrike magen, den lange ventetiden og bekymringene. Her har vi samlet noen av historiene.

Les mer »


Trillinger

Trillinger og firlinger - den første tiden

Venter dere trillinger eller firlinger? Eller har dere allerede fått? Da er dere del av en liten og eksklusiv gruppe familier i Norge. Vi er ikke mange, og de fleste andre klarer ikke å forestille seg hvordan det er å være gravid med, og ta seg av, tre eller flere babyer på én gang. Her får du nyttig informasjon om svangerskapet, fødsel og de første årene. TFF har også en egen trillingkontakt dere kan snakke med.

Les mer »