Det første året

Første året med trillinger i hjemmet. For de aller fleste er det en overveldende tanke å ha ansvaret for tre spebarn. For trillingforeldre er dette en virkelighet de må forholde seg til uansett.

Trillinger Foto: Anne Winsnes Rødland

I tillegg til å ta seg av tre små nurk, er det en rekke praktiske utfordringer som må løses. En av utfordringene er plass. Tre spedbarn skal ha senger, stelleplass, de skal mates, de skal være med på biltur – utfordringene er like mange som det er trillingforeldre.

Noen velger å løse plassproblemene ved å flytte eller bygge på huset, andre klarer seg med den plassen de allerede har. Noen lager til egne stellerom, andre bruker badet eller spisebordet. Noen får hjelp av familien, andre av kommunen, mens atter andre må klare seg på egenhånd.

Variasjonene er store. Fellesnevneren for de aller fleste er at de lager seg gode rutiner og fikse løsninger for de fleste oppgavene.

Hver familie er unik. Hver familie har sin egen måte å takle hverdagen på. Målet med dette kapittelet er å gi gode råd og tips for hvordan ulike utfordringer kan løses.

Trillingfamilier over hele landet har delt velvillig fra sin rike erfaringsbase